İçeriğe geç

Bir Katre Ne Demek

1 katre nedir?

TDK üzerinden bakıldığında Katre kelimesi “damla” olarak ifade edilmektedir. Bu anlamıyla günlük hayatın cümlelerinde sorunsuz bir şekilde kullanılması mümkündür.

Katre ne demek cümle içinde?

(ﻗﻄﺮﻩ) i. (Ar. ḳaṭre) Damla: Bir pîre katre-i baran k’ola tâlib’e ulaşmak / Irmaklar olup katreyi denize çekmek (Hayâlî Bey). Bahçedeki yerim bana hayran olunacak bir şey oldu / Bahçedeki zerrem bana hayran olunacak bir taht oldu (Niyâzî-i Mısrî). Kadehini son basamağa kadar içer (Ahmed Midhat Efendi).

Katre ismi ne anlama gelir?

Katre ismi Arapça kökenli bir isimdir. “Katre” (قطرة) kelimesi Arapçada “damla” anlamına gelir. Aynı anlamla Türkçeye çevrilmiş olup özellikle edebi eserlerde sıkça kullanılan zarif bir isim olarak bilinmektedir.

Katremiz nedir?

Katremis; Mitolojik bir tanrıçanın adı gibi geliyor ama değil… Antakya’da peynir preslemekte kullanılan cam kapların adı.

Yek katre ne demek?

Başka bir neşeli, daha hüzünlü korku. İnsan bir kan damlasıdır, yüz binlerce endişe/düşüncedir. Sadi Şirazi, insanın ne olduğu sorusuna şu şekilde cevap vermiştir. Benzer şekilde, A. Fabre d’olivet şöyle demiştir: “Bir gül çalısı güller, bir elma ağacı meyve ürettiği gibi, bir insan da düşünceler üretir.” İfadesini kullanmıştır.

Katre Kuran’da geçiyor mu?

Katre ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu? Hayır, Katre ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyor.

Katre-i huzur ne demek?

Katre-i Huzur – Sevmek aynı zamanda korkmak demektir… | Facebook.

Denizin içindeki katre ne demek?

Katre kelimesi Türkçe’de “bir damla” anlamına gelir. Mevlana, “Çamur olma, denize dönüş.” der. Denizi özlediğine göre, ona benzer hiçbir şey yoktur…” Katre bir damladır, denizi oluşturan damlalardan sadece biridir. Katre denize dönüştüğünde, sonsuzluğa teslim olur ve hiçliğe dönüşür.

Katre ingilizce ne demek?

“katre” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 1 sonuç düştü i.

Kayra Türk ismi mi?

Kayra ismi hem kızlar hem de erkekler için kullanılan bir unisex isimdir. Türk kökenlidir. Kayra ismi öncelikle çok saygı duyulan veya itibar edilen birinden gelen nezaket, zarafet, bağış, atıf, iyilik anlamına gelir.

Lina ne demek?

Bu, antik Yunan’da Olimpiyat Oyunları’nın kazananlarına verilebilecek zeytin dallarından veya yapraklardan yapılmış bir taçtır. Kuran’da geçen Lina isminin bir diğer anlamı da hurma fidanıdır.

Katre ne demek risale-i nur?

Katre damla demektir. Denizden bir damla gibi kıtlığı ifade eder. Hubab, hakikat ağaçlarının saklı olduğu taneler ve tohumlar anlamına gelir. Habbe de tane veya tohum anlamına gelir ve aynı anlamı ifade eder.

Kızanlık nedir?

1. Çok kızmak, çok öfkelenmek. 2. Sinirlenmek, öfkelenmek, hiddetlenmek: Zekiye’nin öfkesi daha da artar (Nâmık Kemal).

Katre isminde kaç kişi var?

Düşmüş. Katre isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de toplam 594 kişi.

Katra ne anlama gelir?

Katra kelimesi, sütunlu bina anlamına gelen Arapça Katara kelimesinden türemiş olabilir. Arapça ve Farsçada ‘Katra/katara’, ‘Kervan Sarayı (Karwan)’ veya sadece ‘Sarai’ anlamına gelir. Bengal bölgesinde Babür hanedanlığı zamanına ait muhteşem bir yapıdır. Katra kelimesi, sütunlu bina anlamına gelen Arapça Katara kelimesinden türemiş olabilir. Arapça ve Farsçada ‘Katra/katara’, ‘Kervan Sarayı (Karwan)’ veya sadece ‘Sarai’ anlamına gelir. Bengal bölgesinde Babür hanedanlığı zamanına ait muhteşem bir yapıdır.

Katre risalesi nedir?

Bu risaledeki her kelime ve kayıt, kazandığım zaferin bir işaretidir. Bu risalede ortaya konulan hakikatler, çelişkiye düşme ihtimali olmayacak şekilde yazılmıştır. Uzun bir hakikat, delilleriyle birlikte bir kayıt veya sıfatla vurgulanır.

Katre-i umman ne demek?

Katre-i Umman – Mutlu olmak her şeyin yolunda olması demek değildir. Mutlu olmak cehaleti yenmek demektir.

Katre-i Matem ne anlatıyor?

Aşklarının ilk gecesinde sevgilisini kaybeden Şahin’in macerasını anlatan roman, bu kaybın ardındaki gizemi çözmek için fırınlara, tomruklara, lalezarlara ve hatta Osmanlı sarayına kadar gider. Bu yolculuk, okuyucuyu hiç beklemediği yerlerde beklenmedik maceralarla karşı karşıya getirir.

Katre-i huzur ne demek?

Katre-i Huzur – Sevmek aynı zamanda korkmak demektir… | Facebook.

Tavsiyeli Bağlantılar: Rüya Somut Ad Mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir