İçeriğe geç

Tırcılar Günde Kaç Saat Çalışır

Tek şoför 24 saatlik bir periyotta kaç saat çalışabilir?

Karayolları Trafik Kanunu’na göre, bir bireysel sürücü haftada kaç kez dinlenme süresini 9 saate indirebilir? GÜNLÜK ÇALIŞMA (SÜRÜŞ): Sürücülerin herhangi bir 24 saatlik zaman diliminde; toplamda 9 saatten fazla ve aralıksız 4,5 saatten fazla araç kullanmaları yasaktır.

Bir sürücü en fazla kaç saat araç kullanabilir?

En fazla 9 saat. 9 saati aşabilirsiniz, ancak haftada ikiden fazla olamaz ve en fazla 10 saat. Bir haftada en fazla 56 saat. 2 haftalık süre 90 saati geçemez. 4,5 saatlik sürüşten sonra en az 45 dakikalık bir mola vermelisiniz (dinlenme süresi kullanmıyorsanız).

Uzun yol şöförleri kaç saat çalışır?

Uzun mesafe şoförleri 24 saatlik bir süre içinde en fazla 9 saat araç kullanma hakkına sahiptir. Ayrıca bir haftada 56 saat ve iki haftada 90 saat araç kullanma hakkına sahiptirler. Bir kamyon şoförü istihdamı sırasında sürekli olarak 4,5 saat araç kullanma hakkına sahiptir.

Sürücülerin 11 saatlik kesintisiz dinlenme süresi bölünmüş ise ne yapılır?

Verilen molalar günlük dinlenme süresi olarak değerlendirilmez. Sürücüler her 24 saatte 11 saat kesintisiz dinlenme hakkına sahiptir. Bu süre iki veya üç ayrı periyotta kullanılabilir, bunlardan birinin kesintisiz en az 8 saat sürmesi gerekir. Ve bu durumda günlük dinlenme süresi bir saat daha eklenerek 12 saate çıkarılır.

Tırlar kaç saatte bir mola verir?

Her 4,5 saatlik sürüşten sonra, sürücü en az 45 dakikalık bir mola vermelidir. Sürücü bir seferde 45 dakika sürebilir veya dinlenme süresini 15 dakikalık bir mola ve ardından 30 dakikalık bir mola olarak planlayabilir (toplamda 45 dakika).

24 saat çalışan kaç saat istirahat eder?

Uygulamada bazı işyerlerinde, faaliyetin niteliği gereği 24 saat çalışma ve en az 24 saat dinlenme veya 24 saat çalışma ve 48 saat dinlenme şeklinde çalışma düzenlerinin uygulandığı bilinmektedir.

Özel şoför kaç saat çalışır?

Kamyon ve otobüs şoförlerinin günlük çalışma saatleri 11 saati geçmemelidir. Ayrıca haftalık çalışma saatleri 56 saat olmalı ve sonrasında dinlenme süresine uyulmalıdır.

Takograf kaç günde sıfırlanır?

Şirket kartları kullanıldığında takograf verilerinin 90 günde bir, sürücü kartı verilerinin ise 28 günde bir indirilmesi ve bir yıl (Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre 5 yıl) süreyle saklanması gerekmektedir.

Takograf süresi nasıl hesaplanır?

Ayrıca iki haftalık sürüş süresinin 90 saati geçemeyeceğini de şart koşar. Günde 9 saat sürüş yapıyorsanız, her 4 saat 30 dakikada bir 45 dakikalık mola vermelisiniz. Molasız bir yolculuk 4.

Tırcılar ne kadar kazanıyor?

Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar 36.000 TL ile 52.500 TL arasında değişiyor. Kamyon şoförleri için en düşük paylaşılan maaş 32.000 TL iken, en yüksek 65 TL’dir.

1 tır günde kaç km gider?

Yerleşim yerinin dışında 80 km’si çift şeritli köy yolu, 85 km’si ise bölünmüş yoldur.

Uzun yol şoförleri ne kadar maaş alıyor?

Verilere göre; Ülkemizde 5-9 yıl ve 10+ yıl üzeri deneyime sahip otobüs şoförleri deneyimli olarak kabul edilmektedir. 2024 verilerine göre 5-9 yıl kıdeme sahip bir otobüs şoförünün ortalama maaşı 35.500 TL’dir. Otobüs şoförleri için ortalama en yüksek maaş 36’dır.

Tır şoförü günde kaç saat araç kullanabilir?

Günlük maksimum sürüş süresi 9 saattir. Kamyon şoförleri için haftalık maksimum sürüş süresi 56 saattir. İki haftalık bir dönemde toplam sürüş süresi 90 saat, ikinci haftada ise 34 saattir.

Takograf cezası ne kadar?

Takograf Eğitimi Kontroller sırasında takografların kullanımı ve çalışma saatleriyle ilgili ihlallere ağır cezai yaptırımlar uygulanacak. Aynı şekilde başkasının kartını (dijital sürücü belgesi) kullanan ve kurcalayanlara 7.000 ile 15.000 TL arasında para cezası ve 6 aya kadar hapis cezası verilecek.

Uzun yolda kaç saatte bir mola verilir?

Yasaya göre, uzun mesafeli rotalarda otobüsler veya ticari araçlar her 4,5 saatte bir mola vermek zorundadır. Bu molalar genellikle 15 ila 30 dakika arasında sürer.

24 saatlik herhangi bir süre içinde toplam olarak kaç saatten fazla araç sürmeleri yasaktır?

Günde 9 saatten fazla veya bir seferde 4,5 saatten fazla araç kullanmak yasaktır. Birden fazla araç kullanılacaksa 45 dakikalık bir mola verilmelidir. Bu mola 15 dakikalık bir mola olarak da kullanılabilir.

AETR’ye göre bir sürücünün 24 saatlik bir çalışma gününde toplam araç kullanma süresi kesintisiz araç kullanma süresi ve bu ikisinin arasında vermesi gereken mola ne kadardır?

Çalışma saatleri Çalışma saatleri içindeki molalar: 6 saatlik çalışmadan sonra 15 dakika mola. 6-9 saatlik çalışmadan sonra 30 dakika mola. 9 saatlik çalışmadan sonra 45 dakika mola.

Şoför mesaisi nasıl hesaplanır?

Bir şoför 7 gün çalışsa bile; toplam çalışma saati 7 gün x 9 saat = 63 saattir. Kesin delil sunulmadığı takdirde; şoförler haftada en fazla 18 saat fazla mesai yapabilirler.

1 personel en fazla kaç saat çalışabilir?

Haftada 45 saat üzerinden fazla mesainin hesaplanmasında bir istisna, günlük azami çalışma süresidir. Günlük çalışma süresi hiçbir koşulda 11 saati aşamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir